Για σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα γκρούπ ανθρώπων οι οποίοι κάλλιστα θα μπορούσαν να ήταν μέλη του ΣΚ.Ο.Π.Ι. Το όνομα του γρούπ είναι Ρ.Ο,ΜΠ.Α.

 
Στα πλαίσια της προσπάθειας που γίνεται από την ομάδα κοινωνικής δικτύωσης του ΣΚ.Ο.Π.Ι. για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα "πιστεύω¨μας και την ιδεολογία μας, το ΣΚ.Ο.Π.Ι. απέκτησε ιστοχώρο (ΣΚ.Ο.Π.Ι.) και στο FB. SPREAD THE WORD!!!! και κάντε και κανά "like". Εγώ τα γράφω εγώ τα βλέπω μου φαίνεται.
 
Picture
Μεγάλη διάκριση για την ομάδα του ΣΚ.Ο.Π.Ι. στον 1ο Ορειβατικό Μαραθώνιο Ζαγορίου. Τα μέλη της ομάδας κατάφεραν να πλασαριστούν στην 5η θέση (από το τέλος) της συνολικής κατάταξης. Τα άξια μέλη του ΣΚ.Ο.Π.Ι έπεσαν μαζί στο νήμα του τερματισμού με τον παρακάτω χρόνο:


 
του Erik Weihenmayer

Λίγα χρόνια μετά αφού τυφλώθηκα, σε ηλικία 13 ετών, αγόρασα ένα βιβλίο, με σύστημα Braille, το οποίο αφορούσε την ανάβαση του Έβερεστ από τους ‘Eντμουντ Χίλαρυ και Τενζίνγκ. Καθώς το διάβαζα, φανταζόμουνα με δέος τους δύο πρωτοπόρους να κάθονται 60 μέτρα πιο κάτω από την κορυφή, μπροστά σε ένα  βράχινο τοίχο ύψους δώδεκα μέτρων, στο «βήμα του Χίλαρυ» (Hillary Step), όπως ονομάστηκε αργότερα.


 
 
Η απάντηση είναι ΝΑΙ. Μην φανταστείτε όμως ότι το κάνανε για λόγους αναψυχής. Σύμφωνα με μελέτες του ερευνητή κ. Νίκου Νέζη, που έχουν δημοσιευτεί την περίοδο 1988 με 1995, στην αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιούνταν οι όροι ορειβατείν με την έννοια της ανάβασης, κρημνοβατείν με αυτήν της αναρρίχησης και πετροβατείν με αυτή της αναρρίχησης σε βράχο ή χιόνι. Εκτός αυτών των εννοιών,  χρησιμοποιούσαν τον όρο ορειβασία ή ορειβάσεια για να ορίσουν την θρησκευτική τελετή κατά την οποία οι συμμετέχοντες ανέβαιναν στα βουνά για να βρεθούν σε ιερούς τόπους.

 
Ο ΣΚΟΠΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΣΥΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΖΑΓΟΡΙΟΥ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ 

 
Παρακαλούνται οι τσιπραετοί να επιλέξουν ημερομηνία για την επνάληψη της εκδρομής στο Παναιτωλικό. Περισσότερα στις Ψηφοφοριές.
 

Νέα ψηφοφορία προστέθηκε στην ενότητα Ψηφοφορίες. Παρακαλώ την ψήφο σας.
 

Με απόφαση του αρχηγού της αποστολής
, με το πρόσχημα των κακών καιρικών συνθηκών, ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για 15/-16/11 εκδρομή στο Παναιτωλικό. Αναμένουμε ορισμό νέας ημερομηνίας. Τελικά τι είμαστε; Τσιπραετοί ή τσιπροκότες;


    Author

    TakPa Sherpa

    Archives

    July 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    January 2011

    Categories

    All